مبدل های صفحه ای ویرا به عنوان مبدل ایستگاه میانی
یکی از چالش های مهم در سیستم های تهویه مطبوع و تاسیسات ساختمان های بلند و آسمان خراش ها کنترل فشار ثقلی آب ورودی به موتور خانه ها می باشد. این فشار به علت ارتفاع زیاد سیستم پایپینگ ایجاد شده و به دلیل قرار گرفتن موتور خانه در پایین ترین ارتفاع، به صورت مستقیم به تجهیزات موتور خانه وارد می شود.
کنترل این فشار زمانی اهمیت خود را نشان می دهدکه بدانیم هر یک از تجهیزات موتور خانه تحت استاندارهای فشاری مختلفی طراحی و ساخته شده اند.
VIRA PHE
از روش های متداول مقابله با این معضل استفاده از شیر های فشار شکن می باشد. که همواره با مشکلاتی از قبیل افت فشار بسیار بالا در سیستم پایپینگ و اختلال در عملکرد پمپ ها همراه است. مبدل های صفحه ای ویرا به عنوان مبدل ایستگاه میانی، پس از شیر های فشار شکن راه حل جدید تر و بهینه تری برای حل این مشکل ارائه شده. و آن استفاده از مبدل های صفحه ای به عنوان واسطه در سیستم پایپینگ است.
ALFA LAVAL
این مبدل ها علاوه بر حل مشکل فشار آب ثقلی در ساختمان های بلند ،با جدا سازی مدار اولیه ی آب. از مدار ثانویه(آب گردشی در فن کویل ها یاهوا ساز ها)، نقش بسزایی در متعادل سازی و تثبیت دماها. فشار ها و دبی گذرا در هر دو طرف فشار باعث افزایش چشمگیر طول عمر تجهیزات موتور خانه می گردد.
مقايسه کيفی برای استفاده از مبدل حرارتی صفحه ای
- در مبدل صفحه ای موج های روی صفحه جريان سيال را متلاطم می سازد و در نتيجه ضريب انتقال حرارت لايه حتی به ازای عدد رينولدز کم افزايش می يابد. امکان افزايش ضريب انتقال حرارت در هر دو طرف صفحه وجود دارد. در حالی که در مبدل های پوسته و لوله غالباً به سختی می توان ضريب انتقال حرارت زيادی در طرف پوسته به دست آورد.
- ضخامت صفحه را می توان در حداقل ممکن نگه داشت، ضخامت کم صفحات مقاومت ناچيزی در برابر انتقال حرارت ايجاد می کند.
- نياز به عايق کاری ندارد .
- در مصرف آب صرفه جوئی زيادی می شود چون می توان به هر دمائی که نياز باشد آبگرم دائمی و بدون توقف و فوری توليد نمود.
- صفحات استنلس استيل و چون مبدل به صورت واشر دار است تعمير و نگهداری و تميز کردن صفحات با بازکردن مبدل به راحتی انجام می گيرد.
- تشکيل رسوب در مبدل های صفحه ای بر اثر عوامل زير کمتر از مبدل های لوله ای می باشد.
- تلاطم شديد سيال ذرات جامد را به حالت تعليق نگه می دارد.
- فضای مرده در مبدل حرارتی صفحه ای وجود ندارد.
- سهولت در تمیز کردن صفحات
- ضریب انتقال حرارت زیاد
- به دلیل تشکیل رسوب کمتر در مبدل صفحه ای دوره های تمیز کردن نسبت به مبدل های پوسته و لوله طولانی تر است .
- مبدل صفحه ای قابلیت دمونتاژ شدن دارند و به همین علت دسترسی به صفحات مبدل امکان پذیر است و تمیز کردن مبدل به راحتی صورت می گیرد ، در صورتی که در مبدل های پوسته لوله این امکان وجود ندارد .
- شرایط جریان غیر هم جهت در مبدل حرارتی صفحه ای به سادگی تامین می شود و بنابراین با اختلاف دمای موجود انتقال حرارت بیشتری حاصل می گردد .
- مبدل صفحه ای در مقایسه با مبدل های لوله ای معادل، مساحت کمتری برای اتلاف حرارت دارند.